den 19 januari 2020
 

Skriv ut  
Kommer dessa människor till himmelen?

Fråga:

Hej Rut och Peter!

Jag skulle vilja veta vart ni ställer er i frågan ang. Foster barn. Kommer dessa in i himlen? Jag har inte hittat ett bibelord än som styrker att det inte skulle vara så.
Det jag utläser från bibeln är ifrån Rom 10:9-10.
 
Rom 10:9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 
Rom 10:10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.
 Barnen har ju inte ens fått en chans att välja. Vissa tycker att Gud borde vara orättvis och ond, om han skulle göra något sådant, som att skicka ett barn till helvetet!
Jag är säker på att Gud är God, att han inte är orättvis. Utan att han dömer rättvist!
 
Jag hörde, av en känd pastor i Sverige, att om man dör som ett foster eller åtminstone inte är tillräckligt stor för att inte kunna ta ett beslut för Jesus, så kommer man till himlen beroende på om föräldrarna är kristna eller inte. 
Alltså, barnet kommer till himlen beroende på sina föräldrars beslut - För att Barnet har fått deras "kristna blod" eller "okristna blod".
 
Det kan ju även finnas andra människor, från obesökta stammar som kanske inte har fått höra om Jesus och de har ju då inte fått göra och ta ett beslut.
Jag tänkte se vart ni står i denna fråga! Tänkte att ni skulle få reda ut detta och svara på denna fråga utifrån hur ni tänker. Hur Gud tänker.
 
Kommer dessa foster och människor som inte hört om Gud till himlen?
Läs mer

Skriv ut  
Hur kan man veta att den kristna tron är sann? - 2/9 2011

Fråga:

Hej Rut och Peter! Jag har en fråga som jag gått och funderat på ett tag. Jag är kristen, det har jag varit sedan jag tog emot Jesus för 6 år sedan.

 
Under en tid så har jag varit ute, vittnat och evangeliserat. Och det är verkligen intressant, man får många tankar och funderingar på vad folk tänker angående kristen tro. En fråga som jag tänkt på eller som människor går och funderar på i allmänhet: "Hur bevisar man att den kristna tron är sann? Vad bör man säga när en sådan fråga uppkommer? "Det finns så många alternativ av vägar och teorier, sägs det." Varför skulle just den kristna tron ha svaret på jordens uppkomst och livet efter döden? Jag har pratat med ateister, evolutionister och andra människor som tror något helt annat, än på just - Gud, Jesus och Den helige Ande. De vill ha bevis för Guds existens.
 
Människor vill gärna ha bevis för att Gud är sann - och att han verkligen är den han säger sig vara. Gud finns ju benämnd i andra religioner än bara kristendom. Varför skulle kristendomens Gud vara den "sanna" vägen? Är några tankar som jag tänkte ni kunde få besvara på. Jag skulle gärna vilja veta hur man kan gå tillväga när sådana situationer uppkommer.   
 

Svar:
Läs svaret här

Skriv ut  
Frågor och svar

Ibland händer att vi får in frågor på andakten eller andra saker vi skriver om på vår hemsida. Har du frågor eller synpunkter så får du gärna maila in dem till oss på info@rupeba.se.

Skriv ut  
Vad är det för skillnad mellan att söka Gud eller att lära känna/finna sig själv?

Fråga:
Vad är det för skillnad mellan att söka Gud eller att lära känna/finna sig själv?Va
Jag har hört många säga:
att lära känna Jesus är att lära känna sig själv.
...stämmer inte det?
Gud finns ju i våra hjärtan är med oss
alltid i olika situationer eller hur?
Hoppas ni förstår min undran och kan
förklara för mig?!

Läs mer här>>
2008-05-15

Skriv ut  
En fråga om synden

Fråga:
Hej Rut och Peter. 
Jag känner många som beter sig förhållandevis väldigt 'gott' och som strävar efter att vara goda medmänniskor med starka empatiska drag och medlidande med sin nästa. Jag tycker att det är fruktansvärt svårt att peka på synden för dessa människor. När det gäller mig själv kan jag gärna säga att jag är en syndare (i alldeles för många bemärkelser) men det är svårt att dra upp synden och peka på den (man måste ju det till sist, den är ju essentiell för frälsningen) utan att låta fördömande och elak. Hur gör man?

Läs svar>>
2008-10-22

Skriv ut  
Kampen som kristen

Fråga:
Rut och Peter, pratar Bibeln om att det är viktigt att ta en kamp med sig själv när man blir frälst? För vissa känns allt så självklart i ljuset av mötet med Gud, men för somliga – läs mig – så kan det kännas som att tron till trots, blir livet en kamp med mig själv och mot mig själv och världen.

Läs svar>>

2009-04-17

Skriv ut  
Vad händer då en kristen dör?

 

Vad händer då en kristen dör?

Med ojämna mellanrum kommer det frågor till Rut och mig som vi publicerar på hemsidan.

FRÅGA:
I veckan fick vi en fråga om vad som händer då en kristen dör? 
Vilar den i väntan på Jesu återkomst och domens dag ELLER kommer den personen direkt att få välkomnas till ett liv himlen med Gud?
Rövaren på korset fick vara med Jesus i paradiset direkt, men det står också
att de döda ska stiga ur sina gravar då Jesus återkommer.

Och vad händer med dem som kremeras? 

Läs mer HÄR.


Skriv ut  
   
    Copyright by Rupeba